www.allit.sk

Stravovanie

Firma GASTRO GROUP s.r.o. pripravuje denne cca 1600 stravných jednotiek.
Jedálny lístok pozostáva z jednoho druhu polievky a piatich druhov hlavných jedál. Z toho sú dve mäsité jedlá, jedno bezmäsité, jedno vegetariánske a posledným druhom na našom jedálnom lístku sú zeleninové a ovocné taniere. K jedlám je podávané 0,2 lt vhodného nápoja (ľadové čaje, malinovky, čaje a.i. - podľa sezónnosti a druhu stravy) a chlieb resp.pečivo.
Jedálne lístky majú pestrú skladbu (viď.príloha č.1), tak aby v ňom boli počas týždňa zastúpené viaceré druhy:
mäsitých jedál (bravčové, hydinové, hovädzie, ryby)
príloh (zemiaky, ryža, cestoviny, knedľa …)
múčnych (koláče, buchty, pizza …) alebo bezmäsitých jedál
vegetariánskych jedál (pomazánky, jedlá zo sóje, z tofu, cestovinové šaláty)
zeleninové taniere, ovocné taniere
Porcie hlavného jedla a polievky sú pripravované v najvyššej gramážovej norme, čo je vhodné aj pre fyzicky náročnejšie pracujúcich, pričom na ich prípravu sa používajú čerstvé suroviny.
Používané gramáže jednotlivých jedál (príklad) :
Mäso :Stravovanie
Mäso v surovom stave (bravčové, hovädzie, kuracie) 120 g
Ryby v surovom stave150 g
Kurča (pečené) v surovom stave250 g
prílohy :
Zemiaky varené / porcia260 g
Zemiaky pečené / porcia260 g
Zemiaková kaša / porcia300 g
Ryža dusená / porcia200 g
Tarhoňa, slov.ryža / porcia200 g
Knedľa parená / porcia160 g
Cestoviny / porcia225 g
Tieto gramáže (hlavne u mäsa) sú až o 20% vyššie ako gramáže väčšinou bežne dodávanej stravy od druhých dodávateľov, kde sa dodáva mäso vo váhach 100 g v surovom stave.