Denné menu

Pondelok 27.03..2023
Hrachová s krúpkami
chlieb
0,33lt-50g
1, 9
I.Zbojnícky závitok
ryža
šalát
75-200-150g
1
Popis: 
(bravčové karé, klobása, slanina, rajčinový pretlak)
II.Tagliatelle s kuracím mäsom a syrom
350g
1,7,9
Popis: 
(tagliatele, kuracie prsia, toskánska omáčka, rajčinový pretlak,syr)
III.Langoše s cesnakom
syrom a kyslou smotanou
350g
1,3,7
IV.Gril.zelenina s bylink.dresingom a balkánskym syrom
toust
350g-2ks
1,7
Popis: 
(cuketa, baklažán, šampiňóny, paprika, paradajky, balkánsky syr, oregáno, majoránka)
NŠ.Vyprážaná bravčová krkovička
opekané zemiaky
šalát
100-260-150g
1,3,7
Utorok 28.03.2023
Slepačia s rezancami
chlieb
0,33lt-50g
1,9
I.Černohorský kurací rezeň
zemiaky s vňaťkou
šalát
75-260-150g
1,3,7
II.Rizoto z bravčového mäsa
kompót
350-150g
1,7
III.Sedliacka omeleta
zemiaky
sterilizovaná uhorka
130-260-50g
1,3,7,
IV.Zel.šalát s vyprážanými kuracími stripsami a dresingom
toust
350g-2ks
1,3,7,11
NŠ.Grilované kuracie stehienka
americké zemiaky
zel.obloha
100-170-150g
1,7
Streda 29.03.2023
Pórková zapražená
chlieb
0,33lt - 50g
1,7
I. Hovädzí guláš
knedľa
75-200-170g
1,3,7,
II.Morčacie prsia v pikantnej omáčke
ryža
šalát
75-200-150g
1,7,9,10
Popis: 
(morčacie prsia, koreňová zelenina, feferónky, horčica, smotana, slanina)
III.Vyprážaný syr
zemiaky
tatárska omáčka
100-260-50g
1,3,7
IV.Cestovinový šalát s cuketou a mozarelou
350g
1,7
Popis: 
(cestoviny, cuketa, tehlová mozarela, olivový olej, citrón, med, oregáno, tymián, paradajky, pór)
NŠ.Kurací steak
opekané zemiaky
dusená zelenina
100-260-100g
1,7
Štvrtok .30.03.2023
Boršč s mäsom
chlieb
0,33lt - 50g
1,7
I.Vyprážaný kurací karbonátok
zemiaková kaša
šalát
75-260-150g
1,3,7
II.Transylvánske bravčové rebierko
tarhoňa
šalát
75-200-150g
1,7
Popis: 
(bravčové karé, lečo, smotana, kápia, hrášok)
III.Granatiersky pochod
sterilizovaná uhorka
350-50g
1
IV.Sójové ragú na šampiňónoch
ryža
šalát
100-200-150g
1,7,9,10
Popis: 
(sójové kocky, hrášok, šampiňóny, smotana)
NŠ.Kur.prírodný rezeň s mandľami a nivou
ryža s hráškom
šalát
100-200-150g
1,7,8
Piatok:31.03.2023
Zemiaková na kyslo
chlieb
0,33lt - 50g
1, 7
I.Španielsky vtáčik
ryža
kompót
75-200-150g
1,3,7,10
Popis: 
(bravčové karé, párky, slanina, sterilizovaná uhorka, vajce)
II.Rybie filé s lososovou omáčkou
cestoviny penne
100-200-225g
1,4,7
III.Tvarohové koláče so škoricou
350g
1,3,7
IV.Cestovinový šalát s plodmi mora
350g
1,2,4,7
Popis: 
(cestoviny, plody mora, pomaranče, červená cibuľa, olivy, petržlenová vňať, kečup, olivový olej)
NŠ.Vyprážaný kurací rezeň
opekané zemiaky
šalát
100-260-150g
1,3,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.
Váha mäsa NŠ (menu)v surovom stave 150g
Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
Menu komplet I.ažV.: 5,50 eur
Menu komplet Nadštandard: 6,00 eur
Menu :cena balenia 0,40 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich