Denné menu

Pondelok 03.10.2022
Rajčinová s cestovinou
chlieb
0,33lt-50g
1, 3, 7
I. Bravčový novohradský plátok
ryža
šalát
75g-200g-150g
1, 7
Popis: 
(bravčové karé, lečo, mletá paprika, šampiňóny, smotana)
II.Kurací tokáň na maďarský spôsob
cestovina
75g-200g-225g
1, 3,7
Popis: 
(kuracie prsia, rajčinový pretlak, tymián, červené víno)
III.Marhuľový koláč s posýpkou
350g
1, 3, 7
IV. Omeleta so šunkou
zemiaky
uhorka
100g-260g-50g
1, 3,7
NŠ.Vyprážaná bravčová krkovička
opekané zemiaky
šalát
100g-260g-150g
1,3, 7
Utorok 04.10.2022
Slepačia s brokolicou
chlieb
0,33lt-50g
1, 3, 7,
I. Vyprážaný kurací rezeň
zemiaková kaša
šalát
75g-260g-150g
1,3, 7
II.Pečená klobása
hrachová kaša
uhorka
chlieb
80g-300g-50g/2ks
1,,7
III. Zeleninový závin
zemiaky
kečup
150g-260g-50g
1,3,7,11)
IV.Kurací šalát s rukolou a syrom
toust
350g-2ks
1,7,8, 9
Popis: 
(kuracie prsia, čínska kapusta, uhorky, rukola, mrkva, stopkatý zeler, orechy, hrozno, syr)
NŠ.Hovädzí plátok “Praha“
ryža s karotkou
šalát
100g-200g-150g
1, 7
Popis: 
(hovädzie zadné, maslo, špargľa, šunka, biele víno, eidam)
Streda 05.10.2022
Hrachová s krúpkami
0,33lt - 50g
1,7
I.Bravčové varené
chrenová omáčka
knedľa
75g-200g-170g
1, 3, 7
II.Kuracie chilli con carne
ryža
šalá
75g-200g-150g
1
Popis: 
(kuracie prsia, rajčinový pretlak, červená fazuľa, chilli)
III. Špenát
zemiaky
volské oko
200g-260g-2ks
1, 3,7
IV.Francúzsky šalát “Nicoise“
toust
350g-2ks
1, 1,4,9
Popis: 
(tuniak, vajíčka, fazuľka, ľadový šalát, biela fazuľa, rajčiny, uhorka, stopkatý zeler)
NŠ.Vyprážaný encián
hranolky
tatárska omáčka
100g-150g-50g
1, 3,7
Štvrtok 06.10.2022
Gulášová
chlieb
0,33lt-50g
1,
I.Poľský rezeň
zemiaky s vňaťkou
šalát
75g-260g-150g
1,
Popis: 
(bravčové karé dusené v strúhanke s cesnakom)
II.Zemiakové knedle plnené s údeninou
dusená kapusta
350g
1, 3,7
III.Vyprážaná cuketa
zemiaky
tatárska omáčka
100g-260g-50g
1, 3, 7
IV.Španielska zeleninová panvica s ryžou
šalát
350g-150g
1, 7
Popis: 
(ryža, paprika, rajčiny, pór, eidam, mrkva, čierne olivy, baklažán,
NŠ.Pečené filé z lososa
opekané zemiaky
zeleninová obloha
125g-260g-100g
1, 4, 7
Piatok 07.10.2022
Šošovicová na kyslo
chlieb
0,33lt - 50g
1, 7
I.Španielsky vtáčik
ryža
kompót
75g-200g-150g
1,3,7,10
Popis: 
(bravčové karé, sterilizovaná uhorka, párky, slanina, vajíčka, horčica)
II. Rybie filé zapekané so syrom
zemiaky s vňaťkou
šalát
100g-260g-150g
1, 4, 7
III. Pečené buchty s lekvárom
350g
1, 3, 7
IV. Čínsky cestovinový šalát
350g
1, 6
Popis: 
(ryžové rezance, kuracie prsia, šampiňóny, fazuľka, paprika, jarná cibuľka)
NŠ. Vyprážaný kur.rezeň obaľ.v kukur.lupien.
op.zemiaky
šalá
100g-260g-150g
1, 3,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.

Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
obed komplet: 4,60 eur
obed Nadštandard: 5,10 eur
obed balený: 5,00 eur
obed balený Nadštandard: 5,50 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich