Denné menu

Pondelok 15.04..2024
Rajčinová s cestovinou
chlieb
0,33lt-50g
1,
I.Prírodný bravčový rezeň
zemiaky s cibuľkou
šalát
75-260-150g
1,7
II.Kurací paprikáš
halušky
75-200-225g
1, 3,7
Popis: 
(kuracie prsia, mletá paprika, smotana)
III.Lievance s nutelou a topingom
350g
1,3,7
IV.Cestovinový šalát so zelenou zeleninou a mozarelou
350g
1,7
Popis: 
(cestoviny, cuketa, brokolica, hrášok, fazuľka, tehlová mozarela, smotana)
NŠ.Vypr.kur.rezeň v strúhanke s kukur.lupienkov
am.zemiaky
šalát
100-180-150g
1,3,7
Utorok 16.04.2024
Slepačia s rezancami
chlieb
0,33lt-50g
1,9
I.Pečené kuracie stehno
ryža
kompót
160-200-150g
1,7
II.Domáca sekaná
zemiakový prívarok
chlieb
80-300g-2ks
1,3,7
III.Hubové rizoto z čerstvých húb so syrom
kompót
350-150g
1,7
Popis: 
(šampiňóny, hliva ustricová)
IV.Kurací šalát so syrom a rukolou
toust
350g-2ks
1,7,8,9
Popis: 
(čínska kapusta, uhorky, rukola, zeler stopkaty, mrkva, orechy, kuracie prsia, niva)
NŠ.Vyprážaný bravčový gordon blue
opekané zemiaky
šalát
10-260-150g
1,3,7
Streda 17.04.2024
Pohronská zapražená
chlieb
0,33lt - 50g
1,7
I.Hovädzí guláš
knedľa
75-200-170g
1,3,7
Popis: 
(hovädzie mäso, rajčinový pretlak, lečo, mletá paprika)
II.Plnená kuracia roláda
ryža
šalát
75-200-150g
1,7
III.Hríbový guláš
knedľa
100-200-170g
1,3,7,9
Popis: 
(hliva, šampiňóny, zeler, mrkva)
IV.Cestovinový šalát s plodmi mora
350g
1,2,4,7
Popis: 
(cestoviny, plody mora, pomaranče, červená cibuľa, kečup, kyslá smotana, čierne olivy)
NŠ.Morčacie medajlónky zapek.s oštiepkom
ryža s hráškom
šalát
100-200-150g
1,7
Štvrtok 18.04.2024
Kelová s fazuľou a klobásou
chlieb
0,33lt - 50g
1
I.Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
šalát
140-260-150g
1,3,7,9,10
Popis: 
(kuracie prsia, toskánska omáčka, šampiňóny, kukurica, kápia, kečup, horčica)
II.Údená varená krkovička
hrachová kaša
ster.uhorka
chlieb
80-300-50g-2ks
1,7
III.Zapekaný karfiól so syrom
zemiaky s vňaťou
šalát
200-260-150g
1,3,7
IV.Zeleninový bulgur s feta syrom
350g
1,7,9
Popis: 
(bulgur, feta syr, jarná cibuľka, stopkatý zeler, paprika, mrkva, hrášok)
NŠ.Grilované kuracie krídelká v BBQ omáčke
am.zemiaky
šalát
100-180-150g
1,10
Piatok:19.04.2024
Fazuľová na kyslo
chlieb
0,33lt - 50g
1, 7
I.Br.rebierko„Diplomat“ s peč.klobásou
dus.červ.kapusta
zemiaky
75-200-200g
1
II.Rybie filé na srbský spôsob
cestovina penne
100-200-225g
1,3,4,7,
Popis: 
(rybie filé, paradajky, paprika, kyslá smotana)
III.Viedenská buchta s vanilkovým krémom a ovocným topingom
350g
1,3,7
IV.List.šalát s vypr.kurac.stripsami a medovo-horč.dres.
toust
350g-2ks
1,3,7,10,11
NŠ.Vyprážané 3druhy syra
hranolky
tatárska omáčka
100-150-50g
1,3,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.
Váha mäsa NŠ (menu)v surovom stave 150g
Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
Menu komplet I.až IV:  5,90 eur
Menu komplet Nadštandard:  6,80 eur
Menu I.až IV bez polievky:  5,20 eur
Komplet Menu V:  6,40 eur
Menu bez polievky:  5,70 eur
Polievka samostatne:  1,40 eur
Polievka samostatne (štvrtok) desiatová:  1,90 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich